Euricom Dev Cruise

Euricom Dev Cruise

Waar de term "cruise" vandaan komt is voor velen een vraagstuk, want tijdens deze vierdaagse buitenlandse activiteit komt er maar zelden een boot aan te pas.

De Euricom Dev Cruise, al jaren een vaste waarde binnen Euricom.

Waar de term "cruise" vandaan komt is voor velen een vraagstuk, want tijdens deze vierdaagse buitenlandse activiteit komt er maar zelden een boot aan te pas.

Een hotel, een heel mooi hotel zelfs, dat is de thuisbasis voor de Euricom Dev Cruise. Meestal Spanje, maar ook in Portugal of Tunesië is er al een vliegtuig met een hele bende Euricommers neergedaald.

Hotel Fuerte Estepona - Onze thuishaven van 4 dagen

Zelf ken ik Euricom sinds een 8-tal jaren en sinds enkele jaren mag ik mezelf bij de vaste Euricom medewerkers rekenen. Dus voor mij is de Dev Cruise een relatief nieuwe ervaring. Vorig jaar was mijn eerste keer en een eerste keer is toch altijd iets speciaal. Hoewel er door het jaar op zeer regelmatig basis activiteiten georganiseerd worden voor de collega's zie je mekaar toch niet heel vaak.

Dus vier dagen op hotel met mensen die je amper kent is altijd even spannend afwachten. Maar wat bleek het snel dat de Euricommers een plezante bende mensen zijn. Sindsdien staat eind september met een dikke rode stift aangeduid in de kalender voor de komende jaren.

Dit jaar was Estepona onze bestemming, een stadje onder de warme Andalusische zon nabij Marbella. De nacht was kort en de vlucht was vroeg, maar omstreeks middaguur streken we met 61 enthousiaste Euricommers neer in de poolbar van het hotel. Het bar personeel leek alsof ze net uit bed waren gehaald, althans zo leek het voor ons tijdens het wachten op die zaligmakende verfrissing. Maar de eerste cerveza's, gin-tonics of mojitos gingen vlot naar binnen. De Dev Cruise is niet voor niets gereserveerd in zovele agenda’s, het fun gehalte is er zeer hoog. Aan productiehuizen die inspiratie zoeken voor een lachband, kom eens mee op Dev Cruise.

Collega's - Tijd om bij te praten

Voor sommigen moet teambuilding niet meer zijn dan in de bar hangen met collega's, maar voor velen mag het actiever. Mini-voetbal, waterbasket, beach-volley,... verdeeld in groepjes om het tegen elkaar op te nemen, de competitiebeesten komen naar boven, de minder competitieve collega's proberen de boel te temperen, plezier verzekerd!

Traditioneel wordt de Dev Cruise officieel geopend met een Keynote. De normen en waarden van Euricom komen nog eens naar voren, nieuwe ideeën en strategieën worden toegelicht en na een uurtje staan alle Euricom neuzen weer in dezelfde richting.

#grensverleggers #samensteedsverder

De Dev Cruise is teambuilding maar de Dev cruise is ook kennis delen. Want elke collega met zijn eigen specialiteit en vakgebied kan anderen inspireren en informeren zodat we er allen een betere IT consultant van worden.

Sessies en workshops - Frontend trends by Peter

Enkele weken voor de cruise werd er een poll georganiseerd om een aantal boeiende thema's en onderwerpen te bepalen. Dit gaat van diepgaande technische items over de nieuwste technologieën en best-practices maar ook over sociale aspecten zoals “leren onderhandelen” of hoe je beter in team kan werken. Het aanbod is met 3 sessies in de voormiddag en 3 sessies in de vroege avond erg uitgebreid en er is steeds keuze uit 3 onderwerpen. Dus qua kennisdeling kan dit zeker tellen. Een leuk detail, er is één constante tijdens deze sessies en dat is dat de meeste deelnemers slippers dragen of blootvoets zijn. Het gaat er dus los en toe, maar je aandacht is vereist en interactiviteit wordt gewaardeerd.  

Ook vast op het programma is één dag zonder sessies en dan gaan we allemaal samen op teamactiviteit. Deze editie wandelden we over de mythische Caminito del Rey, een prachtige wandeling over een smal pad langs de rotsen van een diepe kloof met als climax de oversteek van een metalen kabelbrug tientallen meters boven de grond. Sympathieke bende als we zijn worden de collega's met hoogtevrees aangemoedigd zodat we samen kunnen nababbelen in de plaatselijke kroeg. Samen uit, samen thuis en tussendoor maken we veel plezier.

Ontspanning - Unieke belevenis op uitstap en op stap

De Euricom Dev Cruise is een toffe beleving waar je weg van het gezin en weg van je werk op stap bent met een groep zeer plezante, inspirerende personen. Ik tel al af naar volgend jaar.

Krijg je er ook zin in? Neem dan snel contact op met ons door een mailtje te sturen naar careers@euri.com

Gegroet Toon Beckers | Business Consultant Euricom

Related Article